Et grønt skille mellom plen og parkeringsplass - BEDD

En grön avskiljning mellan gräsmatta och parkering

I många nya bostadsområden kan landskapet vara lite platt och utan naturliga zoner i terrängen. Genom att använda blomlådor i stål från norska BEDD har Hanne Rønning skapat en frodig separation mellan parkeringsplatsen och gräsmattan framför sitt vackra hus. 

Hanne var en av många tävlande som ritade sin trädgårdsdröm med vårt nya planeringsverktyg våren 2022. Hon visade stor förståelse för möjligheterna med BEDD och utformade en praktisk och estetisk lösning. Detta resulterade i en första plats i tävlingen och BEDD -produkter till ett värde av 15 000 norska kronor. 

Nu, ett halvår senare, har vi fått fantastiska bilder från hela projektets process. Vi delar gärna med oss av dessa till andra som kanske har liknande utmaningar eller planer. 

1. Förberedande arbete

Förberedelser är viktiga när du bygger blomlådor och upphöjda bäddar direkt på marken. Om det finns god jord där lådorna ska placeras rekommenderar vi att man gräver eller bearbetar underlaget så att rötterna kan fortsätta att växa in i marken. 

Se också till att underlaget är väl utjämnat. Du kan använda sten, lecakulor eller tryckimpregnerat trä för att skapa en grund som står rakt och inte påverkas för mycket av tältet. 

2. Montering

Det är enkelt att bygga planteringslådor från BEDD och kräver inga verktyg. Panelerna sätts ihop med våra fogstycken, och stöttor som gör att lådorna står rakt upp även när du bygger långa lådor. Själva byggprocessen i Hannes projekt är klar på några timmar. 

Genom att bygga lådan på olika höjder får trädgården en fin variation och terrängeffekt. 

Restaurering och plantering

Hanne valde BEDD paneler i obehandlat stål som har en varm och naturlig rostpatina. För att påskynda rostprocessen på blomlådor i stål rekommenderar vi att du sprayar lådorna med vanlig hushållsvinäger (7 %) tre dagar i rad. Om du föredrar blomlådor i rostfritt stål kan du välja mellan flera fantastiska färger och sorter från BEDD. Till exempel den nya rostlacken, som är 100 % rostfri och inte rinner av på underlaget. 

För att skapa en bra avskärmning mellan gräsmattan och parkeringen har man valt en kombination av högt gräs, buskar och dekorativa blommor. Lådorna från BEDD ger ett bra jorddjup, utöver den jord i vilken rötterna kan hitta sin väg under lådorna. Om du bygger blomlådor på fina plattor eller trädäck rekommenderar vi att du bygger BEDD med bottenplattor för att skydda underlaget.

 

Om du har några frågor eller behöver hjälp med ditt projekt är det bara att kontakta oss.