BEDD som støttemur i skråning - BEDD

BEDD som en stödmur i en sluttning

Om du har en trädgård med sluttningar kan det vara trevligt att använda BEDD som stödmur och för att rama in utemiljön. Vi ville testa detta i ett hörn av vår uteplats och resultatet blev fantastiskt. Se videon och läs mer om processen nedan.

Gräsmattan bakom vår gräsmatta sluttade direkt ner till däck och såg inte särskilt vacker ut. Det var också svårt att klippa gräsmattan i den branta sluttningen. Vi ville bevara så mycket utrymme som möjligt på själva däcket, så vi bestämde oss för att gräva ut utrymme i marken för en BEDD box i en vinkel. När jorden och stenarna hade avlägsnats tillbringade vi lite extra tid med att jämna ut ytan med stenar och tryckimpregnerade brädor för att ge den nödvändiga utjämningen innan vi placerade lådorna.


Vi valde att använda två BEDD lådor på 120x40 cm i dubbelhöjd (50 cm) för vårt hörn. Vi kunde ha byggt detta med en vinkelförbindelse och stöttning, men för att göra konstruktionen extra stabil mot terrängen bakom valde vi istället att sätta två oberoende lådor bredvid varandra. Mycket av den jord som grävdes ur sluttningen lades tillbaka i lådans botten, innan vi fyllde den övre delen av lådan med kogödsel och bra växtjord.


BEDD plantekasser brukt som støttemur rundt platting

Sedan var det klart för plantering. Med hjälp av goda råd från trädgårdsmästare Tom på BEDD valde vi växter som trivs i halvskugga och som harmonierar bra i färg. 

Flotte planter til BEDD