Bål i blomsterkassen! - BEDD

Brasa i blomsterlådan!

Nu när hösten närmar sig är det många som funderar på eldstäder och utomhuseldstäder för lite extra mys på altanen. Men vad sägs om att bygga en mysig brasa i odlingslådan från BEDD? Här kan du se hur du kan göra din egen utomhuskamin med en bioetanolbrännare säkert placerad med jord och stenar i en BEDD-låda. 

I lådan, som redan var fylld med fuktig jord, lade vi först ett lager sten under brännaren och sedan dekorerade vi med fina stenar från tomten runt hela brännkammaren. Brännaren är relativt billig, och kan köpas online på Bio-Peiser. Från kassan BEDD är 120x40x50 cm med dränerande bottenplatta och hjul. 

Bio-peis innsats til BEDD plantekasse.

För att skapa en trevlig miljö runt lågorna är denna låda dekorerad med några gamla stockar, mossig sten och en fin gren från en enbuske. KOM IHÅG att lågorna från en bioeldstad kan antända brännbart material i närheten, så se till att ha ett bra avstånd mellan lågor och växter eller annat som kan fatta eld. 

BEDD plantekasse som utepeis

Denna brännare tar ca 1 liter bioetanol vilket ger upp till 5 timmars fina lågor (läs mer på leverantörens hemsida). OBS att du aldrig får hälla bioetanol i en förbränningskammare med lågor eller när den är varm. Se även till att torka bort eventuellt spill på kanten innan du tänder. Bioetanol är mycket brandfarligt och bör endast användas under kontrollerade förhållanden och av ansvarsfulla vuxna. 

Vi önskar alla en mysig höst, med flera trevliga kvällar på altanen.