Et grønt og sunt arbeidsmiljø - BEDD

En grön och hälsosam arbetsmiljö

Gröna och levande växter har många positiva effekter på arbetsmiljön. Många människor känner direkt att välbefinnandet och motivationen ökar när de omges av naturen på jobbet, men internationell forskning visar att det också är en mycket lönsam investering! 

BEDD i grønt kontor med plantevegg fra Ambius

På bilden: Mobila lådor från BEDD som avskärmning av arbetsplatsen och växtvägg från Ambius som levande och hälsofrämjande konst på väggen.

 

 Braver Studios kontor handlar det dagligen om innovation och affärsutveckling, men lika mycket om motivation och personlig utveckling. Den unga miljön, med 8 högkvalificerade anställda, förstår värdet av att odla talanger och vikten av att behålla och utveckla denna talangbas. Just därför har företaget prioriterat en arbetsmiljö med bra ljus, attraktiva inredningslösningar och gröna växter. Massor av gröna växter!

Gröna växter är mer än bara dekoration. De är naturens egna luftrenare med fantastiska effekter på luftkvaliteten inomhus. Med rätt växter, placerade i en väl upplyst miljö, kan koldioxidhalten minskas med 10 % eller mer. Dessutom har det visat sig att växter hjälper till att rena luften från en rad andra skadliga ämnen och partiklar. En länk till dokumenterade forskningsresultat finns längst ner i artikeln, men här är några resultat som rör hälsa och välbefinnande:

 • Minskad frånvaro med 20-60 %.
 • Minskar hosta och nysningar med upp till 35 %.
 • 20 % färre klagomål på torr hals, näsa och ögon
 • 25 % minskning av upplevd smärta och obehag i arbetet

  BEDD med selvvanning egner seg godt for store planter inne.

  På bilden: BEDD självbevattningslåda i rostlack, här med en bänkbricka som bär en elegant "växthuskruka" med växter från Ambius.

   

  Som om detta inte vore nog har riklig grönska också en direkt effekt på stress och produktivitet på arbetsplatsen. 

  • En studie visar att upplevd stress och negativa känslor minskar med 40 procent.
  • Andra studier visar att produktiviteten kan öka med 10 % eller mer på grund av de positiva effekterna av en hälsosam och grön arbetsmiljö. 

  Levande växter är det naturligaste och vackraste vi människor kan omge oss med. Därför har det också dokumenterats att anställda och kunder känner sig mer anslutna till lokaler och företag med en hög andel växter. Detta stärker företagets rykte och understryker medvetenheten om klimatet, naturen och goda arbetsvillkor. 

  De mobila planteringarna från BEDD kan utrustas med rymliga och 100 % vattentäta självbevattningslådor. Detta ger jordvolym för många och stora växter, med en extra stor effekt på miljön. Vattentanken rymmer cirka 30 liter och behöver bara fyllas på var 3-4:e vecka. Kom ihåg att kontrollera vad dina växter gillar och se till att jorden inte blir för torr eller fuktig. Eftersom BEDD -lådor kan förses med hjul är de lätta att flytta runt och ger goda möjligheter att flytta möbler eller få tillgång till golvet för rengöring. 

   

  BEDD med grønne planter i kontorlandskap

   

  På bilden: 120x40-lådor med hjul ger bra jordvolym för stora växter och är lätta att flytta runt när du ska göra om eller städa. De självvattnande lådorna fylls på var 3-4:e vecka.

   

  Om du är intresserad av vackra och effektiva planteringar i din arbetsmiljö rekommenderar vi på BEDD att du kontaktar vår partner Ambius, som har Norges ledande experter på området. De kan hjälpa till med förslag till lösningar, plantering (inomhus och utomhus) och serviceavtal för skötsel, vattning och variation under hela året. 

  BEDD selvvanningskasse på kontor

   På bilden: Växtlådor ökar välbefinnandet och produktiviteten på arbetsplatsen. Experterna på Ambius kan hjälpa till med lösningar och underhåll av anläggningar under hela året. 

  Ambius erbjuder en anläggningstjänst för ditt företag

  Läs artikeln med fler forskningsresultat från UTS (University for Technology, Sydney) om gröna arbetsmiljöer HÄR

  Plantekasse på kontor fra norske BEDD

  Vit låda med självbevattning från Norwegian BEDD