Plantekasser til alle uteplasser - BEDD

Planterlådor för alla uteplatser

Terrasser och uteplatser finns i alla former och storlekar. Därför har BEDD utvecklat ett system som kan anpassas till de flesta önskemål. Oavsett om du har ett litet soligt hörn vid din stuga eller en stor takterrass i staden. Här har vi samlat några lösningar som kan inspirera dig om du planerar att göra din egen terrass grönare och trevligare i sommar. Kom ihåg att vi också gärna hjälper våra kunder att utforma större lösningar. Det gör det lättare att se möjligheter och planera kreativa lösningar.

BEDD med tomater

Litet är bra
På små balkonger och i trånga passager kan du välja en lösning som tar liten plats och som kan flyttas vid behov. Det är också praktiskt att välja en lösning som är rostfri och frostbeständig så att du inte behöver fylla ditt skjul eller din källare med krukor och växtlådor som inte klarar den norska vintern.

De minsta lådorna från BEDD är 60x30 cm och levereras med paneler, botten och hjul i samma paket. Många använder dem som örtbäddar, men med 25 cm. Jorddjup kan du ha en mängd olika växter i dem. Botten har 3 hål som säkerställer god dränering. Som alltid rekommenderar vi att du har 3-5 cm lecakulor i botten och en bit non-woven tyg innan du häller i jorden. På så sätt säkerställs en god dränering och en så ren avrinning som möjligt.

Mobila modeller
En terrass kan användas till många saker. För lata frukostar, spel, sociala sammankomster och lugna kvällar med bara er två. Därför är det en bra idé att överväga växtlådor som lätt kan flyttas runt när utrymmesbehovet ändras eller terrassen behöver rengöras.

BEDD med hjul
BEDD Dess 120x40 cm-modeller med botten och hjul har blivit en bästsäljare. Du kan välja mellan lådor med enkel höjd och 25 cm jorddjup eller lägga till ytterligare ett lager paneler för att få en 50 cm hög låda.  Hjulen ger en extra höjd på cirka 10 cm. Med mobila lådor är det lätt att omforma din uteplats och skapa exakt rätt miljö för den dagen eller kvällen. För växter som behöver skyddas från extrem sol eller regn kan det också vara skönt att kunna rulla lådan till en skyddad plats vid behov.
 
Gröna gränser och rumsavdelare
För större terrasser och uteplatser kan det vara bra att dela upp området i olika zoner. Oavsett om du vill skapa en grön kant i kanten av terrassen eller skapa ett område för att äta och ett område för avkoppling. Modulsystemet BEDD erbjuder nästan obegränsade möjligheter att bygga gränser och uppdelningar. De längsgående fogarna gör att du kan bygga så långt du vill, även i två höjder. Vinkelförbanden gör det enkelt att bygga skyddade hörn, hästskoformer eller till och med labyrinter! Här visar vi några skisser och lösningar för större modeller för att inspirera andra.

Soner på terrassen med BEDD

Val av material och ytbehandling
 
Fördelen med planteringslådor i stål är att de är mycket mer robusta än alternativ i trä, keramik eller plast. På BEDD kan du välja mellan Galfan i 100 % rostfritt stål, lackerade paneler eller obehandlat stål som ger en vacker rostpatina. Om du vill ha den unika stilen med rostplanteringslådor bör du vara medveten om att rostprocessen orsakar en viss avrinning som kan lämna märken på terrasserna. Rostpanelerna från BEDD levereras som tomma paneler. För att starta rostprocessen rekommenderar vi att du sprayar panelerna med 7 % vinäger 3-4 gånger under 3 dagar.

Lycka till med din uteplats. Det är roligt när det finns så många möjligheter.