Grön avskärmning mot insyn och vind

Vad är bättre än att njuta av sommaren i en grön och frodig miljö? Men idyllen blir inte densamma om grannar eller förbipasserande kan se dig rakt in i ögonen eller om vinden blåser bort servetterna från bordet.

De vackra och hållbara planteringslådorna från BEDD erbjuder unika möjligheter att skapa skyddade och avskärmande zoner på terrassen eller i trädgården. Systemet har utvecklats på ett sätt som gör det möjligt att koppla ihop rostfria och frostbeständiga stålpaneler för att skapa vackra, sammanhängande strukturer - utan att använda verktyg!

Med BEDD kan du bygga i längd, höjd och vinkel - så stor eller liten som du vill. För terrasser med trägolv, sten eller kakel är det en bra idé att bygga lådor med dränerande bottenplattor och ben. För planteringslådor på gräsmatta, grus eller asfalt kan du också bygga din lösning direkt på marken. Längre ner i den här artikeln hittar du en länk till den nya ritningsprogramvaran från BEDD, som gör det enkelt att planera en lösning som är skräddarsydd för dina behov.

Om du vill ha en mer flexibel lösning kan du också bygga fristående lådor med en bas och hjul. Även de största lådorna från BEDD är lätta att flytta runt, så att du kan skapa zoner och uppdelningar på din uteplats beroende på var du vill ha dina växter och vilka personer och möbler du behöver få plats med. Se alla modeller med bas och hjul längre ner på sidan.

BEDD är utformade och tillverkade i Norge, med fokus på kvalitet och hållbarhet. Paneler och skarvar är tillverkade av rostfritt, frostbeständigt stål, och du kan välja mellan flera färger och ytstrukturer. Med 100 kunniga återförsäljare runt om i Norge är det lätt att hitta BEDD nära dig. Om du inte har någon återförsäljare nära dig kan du också beställa det du vill ha i vår webbshop.

BEDD plantekasser med vakker belysning
Takterrasse med plantekasser fra norske BEDD
BEDD plantkeasser på takterrasse

Tillverkad för norska förhållanden

Många har upplevt att växtlådor av trä, plast eller betong ruttnar, spricker eller bleknar i det hårda norska klimatet. Panelerna från BEDD är tillverkade av 1 mm böjt stål, med ytbehandling och lackering som gör att de håller sig snygga år efter år. Alla varianter (med undantag för panelerna i obehandlat stål) har 10 års garanti mot rost. Konstruktionen gör också panelerna mycket robusta, så lådorna kan stå ute med jord året runt utan att spricka av frosten. Installationen är mycket enkel och sker vanligtvis utan verktyg. I vår inspirationsmeny hittar du fantastiska videor som visar hur man bygger och odlar med BEDD.

Hitta din återförsäljare

BEDD har 100 kunniga återförsäljare i Norge. Hitta din närmaste och få hjälp med BEDD, jord och växter.

BEDD forhandlere