Bli självförsörjande med köksträdgård och växthus

Fler och fler människor äter mat från den egna trädgården. Tänk bara på glädjen över att plocka saftiga sallader, solmogna tomater eller färska örter till middagen. Med paneler från BEDD är det enkelt att bygga en köksträdgård eller grönsaksträdgård som passar ditt utomhusutrymme, utan att du behöver verktyg. I det här projektet har flera lådor med dubbel höjd (50 cm) byggts med 60 cm bredd och olika längder. Det ger mycket bra jordvolym även för bärbuskar och grönsaker med djupa rötter. De material som använts är paneler i rostfritt stål Galfan, kombinerat med paneler i obehandlat stål/rost från BEDD. 

I videon nedan får du användbara tips om hur Tom Egeberg Hvål, trädgårdsmästare på BEDD , sår och planterar en mängd olika ätbara växter som kan skördas i trädgården. Han planterar bärbuskar som vinbär, krusbär och svarta vinbär, med ett skydd av örter under. Tom planterar också olika jordgubbssorter, till exempel Delizz och Korona för sommardesserter. Det finns också plats för löjväxter och rabarber i planteringslådorna, och Tom ger tips om hur du ser till att du har tillräckligt med utrymme för dessa. Tom förklarar också hur olika växter skyddar varandra mot skadedjur som kålfluga och lökfluga. Längre ner på sidan hittar du tips om hur du kan bygga ditt eget minidrivhus eller panelväxthus från BEDD.

Odla trädgården med BEDD planteringslådor

Växthus med BEDD

Växtlådor från norska BEDD är perfekta för användning i och runt växthus. Det modulära systemet gör att du kan anpassa lösningen perfekt till ditt växthus och variera höjden för att få det jorddjup du behöver för olika växter. Om du har begränsat utrymme rekommenderar vi att du väljer ett minidrivhus med "pallarm" dimensioner. Dessa är 120x80 cm och är relativt billiga att köpa från återförsäljare som Hageland. I det här blogginlägget kan du lära dig mer om hur du bygger en pallram med rostfria och frostbeständiga paneler från BEDD. För detta ändamål rekommenderar vi att du bygger på två höjder så att du har gott om jorddjup för dina växter. Minidrivhusen finns i både grå aluminium och svart lack. Det är snyggt med BEDD paneler i samma färg! Se längst ner på sidan för produkter som lämpar sig för att bygga växthus och odla trädgårdar.

Om du planerar att bygga ett större växthus finns det möjlighet att bygga lådor längs väggarna i mitten av huset. I den här videon visar designern bakom BEDD, Bjørn Bye, hur han har byggt ett växthus på 9 kvadratmeter med lådor i svart lack och rostlack. Lär dig också hur han skapade extra takhöjd i växthuset genom att bygga det något uppåt på betongpelare. I denhär videonkan du se hur Bjørn planterade en mängd olika läckra tomater i sitt växthus.

Stort växthus med BEDD

Finn din forhandler

BEDD har 100 kunnskapsrike forhandlere over hele Norge. Finn din nærmeste, og få hjelp med BEDD, jord og planter.

BEDD forhandlere